Ultra Basic LINE

Nastaje kao odgovor na zahtjev za kombinovanjem modernog dizajna sa već dobro oprobanim starim izgledom vrata. Naši dizajneri su osmislili niz modela koji, osim ravnih geometrijskih površina, sadrže dobro ukomponovane kanelure na krilima sa posebnom gumenom ispunom koja ima zadatak da vizuelno naglasi željeni detalj na krilu vrata. Pokrivene lajsne koje dolaze uz ovakva vrata rade se u dva osnovna tipa kako sa ravnim i masivnim površinama tako i sa blagim zaobljenim linijama. Ali, i tu nije kraj. Moguće je laminantnu oblogu štoka zamijeniti sa štokom finalno obrađenim PU premazima u svim nijansama, dok krilo ostaje sa laminantnom oblogom u dekoru drveta čim se dobija praktično bezbroj kombinacija. Ukoliko i to nije dovoljno, idemo još jedan korak naprijed pa radimo model krila sa aplikacijama u vidu profilisanih lajsni, alu i hrom aplikacija koji uz sve pomenute opcije doprinosi stvaranju idealnog spoja savremenog dizajna i provjerenog kvaliteta.


TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Vratna krila izrađena od tvrdo presovanog MDF-a (medijapana) sa povećanim procentom vodootpornosti debljine do 4 mm. Unutrašnjost krila pojačana je lameliranom drvenom ramovskom podkonstrukcijom sa karton-saćastom ispunom. Obodi (kantovi) krila dodatno ojačani kant trakom u dekoru drveta a koja ima ulogu u sprečavanju eventualnih deformacija ili pucanja krila vrata. Finalna obrada krila je sa pvc folijom u dezenu prirodnog drveta (bukva, hrast, venge...). Krilo se kači o štok sa tri uvrtne anuba šarke Ø 16 u mesing varijanti ili uz nadoknadu u nikl varijanti, a okov je brava na ključ. Kvaka (ručka) je u mesingu model Jolz 126 italijanskog proizvođača FIMET ili hrom varijanti uz nadoknadu.

Štok (ram) je izrađen takođe od MDF-a (medijapan) i prevučen dekor finiš folijom, opremljen sa dihtungom za bežšumno i lagano nalijeganje, te pokrivnim lajsnama takođe izrađenim od MDF-a i obloženim istovjetnom pvc folijom. Lajsne su standardne dužine 75 mm i profilacije PL000 ili uz nadoknadu profilacija može biti PL004.

PVC folije su izuzetno izdržljive, otporne na vlagu i grebanje. Izuzetno se lako čiste i sakupljaju vrlo malo prašine. Folije se uvoze direktno od proizvdođača koji su certifikovani od strane EU.